Ατομική Συστημική Αναπαράσταση

Η ατομική συστημική αναπαράσταση χρησιμοποιεί τεχνικές και εργαλεία που αποδίδουν σε ατομικό επίπεδο. Μερικά από αυτά τα εργαλεία είναι η χωροθεσία, η ζωγραφική, τα Playmobil και η άσκηση της άδειας καρέκλας.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Είδος: Ατομική συνεδρία

Κόστος: 50€

Διάρκεια: 1 – 1,5 ώρα

Μέθοδος: Διά ζώσης, στον χώρο της Ενοποίησης, στο Χαλάνδρι & εξ’αποστάσεως, online, μέσω Zoom.

Διαθεσιμότητα: Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00 – 22.00

Μια σημαντική άποψη του Bert Hellinger είναι ότι κάθε οικογενειακό σύστημα έχει συνείδηση που απαιτεί όλα τα μέλη να είναι συνδεδεμένα και να τιμώνται με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Εάν κάποιος στο σύστημα δεν τιμηθεί σωστά, τότε τα νεότερα μέλη – λόγω αγάπης ή ανάγκης να ανήκουν – μπορεί να «εμπλακούν» με τους προγόνους τους – ιδιαίτερα με εκείνους που έχουν αποκλειστεί, ξεχαστεί, απομακρυνθεί ή έχουν βιώσει μια δύσκολη μοίρα. Οι ασυνείδητες εμπλοκές είναι πίσω από πολλά από τα προβλήματα που διερευνώνται σε αυτές τις αναπαραστάσεις.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναζητούμε πιθανές λύσεις που μπορούν να απελευθερώσουν τις εμπλοκές και να αποκαταστήσουν την τάξη και την ισορροπία στο σύστημα. Η διαδικασία παρέχει στον πελάτη μια νέα εικόνα της θέσης του στο σύστημα με την κατάλληλη τιμή για όλους όσους αφορά το σύστημα. Η διερεύνηση του συστήματος μπορεί να μας βοηθήσει να θεραπεύσουμε τις βαθύτερες πληγές μας.

Οι συστημικές αναπαραστάσεις πραγματοποιούνται σε ένα ενεργειακό πεδίο που συνδέει την οικογένεια, τους προγόνους, τα οργανωτικά μέλη, τον φυσικό κόσμο και όλη την ανθρωπότητα. Αυτό το “πεδίο γνώσης” είναι μια συνειδητή ενέργεια στην οποία μπορούμε να εισέλθουμε για να βιώσουμε τα συναισθήματα και τις αισθήσεις που αντικατοπτρίζουν όσους και όσα εκπροσωπούνται.

Ο Βρετανός βιολόγος Rupert Sheldrake εξηγεί αυτό το φαινόμενο του πεδίου, το οποίο αποκαλεί “μορφογενετικό πεδίο”, ως οργανωτική δύναμη που εξηγεί τα πρότυπα συμπεριφοράς σε κοινωνικές ομάδες, όπως κοπάδια ψαριών και σμήνη πουλιών. Ο Δρ. Albrecht Mahr είναι αυτός που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον όρο “πεδίο γνώσης” για να περιγράψει το ενεργειακό πεδίο στα συστήματα των ανθρώπων. Αναφέρθηκε με τον όρο “αντιπροσωπευτική αντίληψη” στην εμπειρία μέσω της οποίας οι εθελοντές εκπρόσωποι σε μια συνεδρία συστημικής αναπαράστασης έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες ενός συστήματος. Κατά τη διάρκεια μιας συστημικής αναπαράστασης οι εκπρόσωποι παίρνουν τις βασικές ιδιότητες του ποιος ή τι αντιπροσωπεύουν και αρχίζουν να αισθάνονται σκέψεις, συναισθήματα και σωματικά συμπτώματα μέσω του “πεδίου γνώσης”. Είναι σε θέση να αποκαλύψουν τι είναι αλήθεια ακόμη και αν δεν έχουν προηγούμενη γνώση του τι έχει συμβεί ιστορικά.

Βασικό στοιχείο στη διαδικασία της συστημικής αναπαράστασης είναι η χρήση θεραπευτικών προτάσεων που εκφράζουν την ουσιαστική αλήθεια των εμπλοκών ή των προβλημάτων. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν ισχυρές προτάσεις που αποκαθιστούν την ισορροπία στο σύστημα. Ο Bert Hellinger δημιούργησε πολλές τέτοιες προτάσεις, που εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικές, αλλά νέες δημιουργούνται αυθόρμητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Οι θεραπευτικές προτάσεις είναι μεταμορφωτικές, όταν εκφωνούνται στη σωστή στιγμή.

Ελάτε μαζί μας στην Ενοποίηση

Παρέχουμε μια προσαρμοσμένη προσέγγιση που τιμά τη μοναδική διαδρομή σας. Είτε αναζητάτε ατομικές είτε ομαδικές συνεδρίες, έχουμε κάτι για όλους. Ελάτε μαζί μας στην Ενοποίηση, όπου η θεραπεία είναι μια δημιουργική διαδικασία.